#16 Goede voornemens 2020

Hebben jullie ook goede voornemens voor 2020? Wij hebben ons voorgenomen om van het geld dat we verdienen met de verhuur, steeds een klein stukje te gaan besteden om te investeren in het huisje. We zijn begonnen met een mooie grote asbak te bestellen online die we buiten aan de schuur gaan schroeven zodat degene die toch graag willen roken naar buiten kunnen, en daar hun sigaret in kunnen deponeren. Het is best een groot ding die je met een sleutel open moet doen en dan de asla eruit kan halen. Nu heb ik op de picknicktafel zo'n klein dekseltje dicht asbakje staan, maar deze nieuwe is toch wel echt heel mooi en degelijk. Van de week kwam de doos dus binnen en ik pakte het uit. Kleine Elijah van 4 zei, wat is dat oma ? Ik zei, dat is om bij het huisje op te hangen aan de schuur, omdat opa en oma het niet goed vinden dat er mensen in het huis roken en nu moeten ze naar buiten en dan kunnen ze daar hun sigaret in weggooien. Dit was voor mij meteen een mooi moment om eens een heel goed opvoedkundig verhaaltje te gaan vertellen. Ik zei, Elijah...roken is heel erg slecht voor je, alle rook komt naar binnen in je longen waar je mee ademt en als je heel lang gaat roken worden je longen ziek en kan je niet zo goed adem meer halen. Hij werd een beetje stil en stond een beetje stilletjes naar de grote asbak te kijken. Toen zei hij ineens, Maar oma Ik wil later heel graag ook een papa Roby worden en ik ga later ook shag kopen en roken. Ik dacht..Ik hoor het niet goed !! Neeeeeee ... Help...Hij meent het echt. Ik krijg een flashback... En ineens hoor ik jaren geleden kleine Roby zeggen ... Mama ik wil ook graag kaal worden later...????? Waarom Roby ?? Ik wil op Ome Ed lijken, zei hij. Ohwww, jaaa zijn elektriciteits oom en lampjes oom en ook nog eens zijn disco oom. Wauw.. Ongelofelijk toch? Gewoon kaal willen zijn !!! Hoe kinderen op hun idool willen lijken. Dus dit getuigt..GEEF HET GOEDE VOORBEELD. Ze gaan je nadoen ! Maar terug komend op kleine Elijha OOHHHH.. NEEEE IK SCHROK ME ROT. Hij wil gewoon gaan roken joh.! Jazeker want zijn vader en moeder roken allebei. Ja Elijah, Ik weet het, maar papa en mama hebben allebei gezegd dat ze gaan stoppen als mama jarig is geweest en dat is al heel snel en daarna gaan ze geen shag en sigaretten meer kopen. Hij is weer heel even stil en vraagt dan aan mij de sleutel om heel graag de sigaretten bak te openen en van binnen te mogen bekijken. Zijn aandacht was gelukkig weer volledig op het spannende gebeuren van de sleutel en de asbak. Zo zie je maar hoe een kind zijn vader kan adoreren en hem wil nadoen tot in alle details. En hoe erg is het dan dat je je vader nadoet met roken. Gelukkig schrokken Roby en Felicia hier zelf ook van. En toch zijn er twee van de drie bij ons ook gaan roken..Jaimy en Roby tot onze grote spijt. Nick gelukkig niet. Dan zou je misschien zeggen, ahh nee zulke kinderen roken niet. Nou echt wel, bij hem in zijn woning, zijn er clienten die roken! Ja dat snappen ze heel goed hoor. Ze zitten heel vaak buiten onder de overkapping heerlijk te smoken en te stomen. Bakkie erbij en kletsen met de begeleiders. Dus ja, ik ben echt blij dat hij niet mee doet. We hadden onze kids van alles beloofd als ze maar niet gingen roken. Ja ook een rijbewijs, net als wat iedere ouder eigenlijk beloofd als hun kinderen maar niet gaan roken. Maar het was vechten tegen de bierkaai en we ontdekte al vrij snel dat ze beiden stiekem aan het roken waren. Maar kom op Christiene... Het is een koekje van eigen deeg want je stond zelf ook je broekspijpen bij elkaar te binden in het fietsenhok van school toen je je eerste sjaggy op stak. Ach jee het zakte naar mijn benen en ik kon er bijna niet meer opstaan. Toch stug doorgaan, flink zijn en stoer zijn en je hoorde er bij , bij die groep met meiden die het ook deden. Nico rookte ook, maar meer voor de Pats... in zijn BMW.. raam open arm eruit en een sigaartje in zijn mond, dus dat kan je niet echt roken noemen. Dat was gewoon Het Mannetje spelen..whaha.. Natuurlijk hadden mijn ouders mij ook van alles beloofd maar het weerhield me er niet van. En voor je het weet ben je verslaafd en hoort het bij je dagelijkse leven. Toen we verkering kregen vond Nico het vreselijk dat zijn meisjes shag rookte en ging ik toen over op zelf mijn eigen sigaretten ma