#21 Wat ligt er in het nachtkastje?

Bijgewerkt op: 12 sep 2020

Jazeker..... In ons huurhuisje ligt in de slaapkamer in het nachtkastje..een Bijbel.. een dikke zwarte Bijbel met een duidelijke grote letter. Het is een Nederlandse maar misschien moet ik hem ook in het Engels erbij gaan leggen. In de meeste hotels liggen ze ook in het bureau of nachtkastje. Ik weet natuurlijk echt niet of mensen deze Bijbel gaan lezen. Maar ik denk maar zo... niet geschoten is altijd mis. Nico en ik geloven samen. Vandaar dat we hier ook voor gekozen hebben om dit boek ook in het huurhuisje neer te leggen. Mensen die mij kennen denken misschien.... Ik wist dat Christiene hier een keer over zou gaan beginnen, over haar geloof en over God. Ik noem Hem liever Vader. Dat voelt dichterbij. Het is mij niet met de paplepel ingegoten, maar heel langzaam heb ik groot ontzag gekregen voor deze grote Vader, die hemel en aarde geschapen heeft. Ik vond dit vroeger allemaal cliché klinken en het Geloof was voor geitenwollensokken mensen die de hele dag aan het bidden waren en met hun handen omhoog Hallelujah riepen. Je moest... dit.. en je moest... dat.. en je mocht zeker niet... zo.. En je mocht zeker niet... zus... Pff doeiii Niks voor mij. Laat dat maar over aan deze heilige mensen. Toch..... Gaandeweg, in mijn leven ben ik tot diep ontzag gekomen voor het Allerhoogste. Zowiezo het aller aller mooiste was toen ons eerste kindje Jaimy geboren werd. Wat een wonder zomaar... uit je warme lichaam zomaar op je buik neergelegd, een prachtig mensenkindje van 2 mensen die van elkaar houden. Met alle eigenschappen al meegekregen een paar van mij en een paar van Nico en een heleboel van zichzelf. Wat een wonder. Dat zette mij al aan het denken van Hoe en Wat? Maar ik ben ook mensen op mijn pad tegengekomen die wel geloofde en stiekem vond ik toch echt dat zij er iets bij hadden waar ik best wel een beetje jaloers op was. Vertrouwen.. Rust... Veel dingen voor elkaar over hebben.. Serieus.. Eerlijk.. Etc etc.. Maar... Waar moest ik beginnen?? Gaan bidden?.. Echt op mijn knieën.. Oeps... 🙈 OK nou dat ging ik dan ook echt maar eens doen. Op mijn slaapkamer.. Zeker weten dat er niemand thuis was. Ging zakken op mijn knieën, vouwde mijn handen en hoorde mezelf praten.. Ik stelde de vraag.... " God als U bestaat, dan zou ik graag in U willen geloven en hopen dat U mij bepaalde dingen laat voelen of zien zodat ik echt ga voelen dat U bestaat". Pffff.. Best eng hoor.. Wat gaat er nu gebeuren? Nou nog ff niks dus.. Haha.. Had gehoopt op een wondertje. Geduldig wachten dan maar. Er zijn zooooo veeel mensen die dit vragen.. Denk ik dan. En.... Ja... natuurlijk een Bijbel kopen. Ik weet nog heel goed dat ik mij kapot schaamde toen ik die Bijbel op de toonbank neer lag en ging afrekenen. Het voelde alsof ik in een hele drukke winkel stond en iedereen ineens stopte met zijn aankopen en naar de toonbank keek, want daar stond Christiene die een Bijbel ging kopen. Nee, toch?... Iedereen wist nu dat ik geloofde..of mijn best ervoorgingdoen.. Wil zij bij dat gelovigen clubje gaan horen?? Een rooie kop.. HELP.. Snel in mijn tas en naar huis. Ze moesten eens weten. Ik stond in de kinderschoenen met dit geheel.. en wilde net zo gelukkig worden als die mensen die ik kende. Die hadden echt iets wat ik niet had.. Eenmaal thuis gekomen was ik super trots op mezelf en toch blij met de Bijbel. Zo die was binnen.. Het begin was er. Ik ging er in lezen en heel eerlijk gezegd.... Ongelofelijk!!! Whahaha leuke woordspeling.. Ik snapte er helemaal niets van.....wat een vreselijke moeilijke taal. In den beginne schiep God de hemel en de aarde. Ja dat gaat allemaal nog wel. Maar gaandeweg wordt het steeds moeilijker om te begrijpen wat er bedoeld wordt. Toen hoorde ik dat er een boek bestond wat eigenlijk hetzelfde was alleen makkelijker geschreven. Dat heette Het Boek. Nou, dat was gelukkig veel beter te begrijpen. Maar men zegt dat je de officiële Bijbel er wel naast moet houden om niet af te wijken van het pad zoals Vader het bedoeld. Hmm. Ok.. Toch had ik naast dit boek ook de behoefte aan meer uitleg en hulp en zodoende ben ik een schriftelijke cursus begonnen. Dat gaf mij toch veel meer inzicht in datgene wat er nu werkelijk bedoeld wordt. Effin om een heel lang verhaal kort te maken. Ik voelde mezelf veranderen. Ik wilde graag goed doen, ook al was het ten koste van mezelf.. Maar het werkte... Kleine veranderingen, Nico was de eerste die het merkte en ook zei.. Owhhh... Wauw he.. Yessss.. Heb dus echt niet voor niets gebeden. Hij wilde ook graag datgene voelen wat er met mij gebeurde en hij ook echt zag bij mij. Ook hij is ervoor gaan bidden... What.. ? Nico?.. Wie had dat ooit gedacht. Samen gingen wij kijken naar Hour of Power iedere zondagmorgen op de TV en dat doen we tot op de dag van vandaag nog steeds. Dat is nu denk ik 20 jaar? Nico leest nu ook de Bijbel en ik zie bij hem ook de grote verandering. Je hoort wel eens van mensen dat ze het licht gezien hebben of plotseling in hun droom aangesproken worden. Helaas dat heb ik nooit mogen meemaken. Dat is wel jammer. Want dan is geloven veel makkelijk toch? Maar ja, je kan niet alles hebben. Nu ik al jaren bezig ben en nog steeds de Bijbel aan het bestuderen. ben, door middel van een online cursus, zou ik het wel aan iedereen willen vertellen. Hoe mooi alles in elkaar steekt!! En... ? Ze wakker willen schudden en vragen.. He joh.. Waarom ge