#30 Alles is Groen

Hartstikke leuk dat er zoveel mensen geliked hebben bij mijn een na laatste blog, die ging over het vogelhuisje en de Specht. Nou hoop ik maar niet dat iedereen denkt dat ik iedere week zo'n smeuïg verhaal heb. Whaha was maar waar.. Zo zie je maar hoeveel natuurliefhebbers er in Nederland zijn. Zo ben ik er dus ook een.

Zo maakte ik van de week wat leuke foto's van vogels hier in de tuin. Zo door het raam heen naar buiten heel dichtbij op de voederplank. Gewoon met mijn mobiel.. Maar er komen ook zoveel soorten hier.

Ineens.. hoor ik keiharde knal tegen het raam. Ik draai me weer om en zie een afdruk van een klein vogeltje op het raam en een heel plukje veren aan het raam hangen. Ik zeg hardop.. Oh neeeee hè.. Ik loop dichterbij het raam en kijk op de grond in het gras.. ik zie niets.. maar ik weet zeker dat er wat moet liggen, kan niet anders.. Dit was zo'n harde klap.

Ik loop naar buiten en mijn angst wordt bevestigd. Ja hoor, daar zie ik een prachtige Groenling zitten met zijn snaveltje open naar lucht happen en zijn borstje heel hard op en neer gaan. Owhhh help.. en nu? Wat is nu wijsheid.. Snel vraag ik mijn grote vriend Google om raad. "Vogeltje tegen het raam gevlogen Wat moet ik doen?"

Daar staat.. zoek een doos doe er wat doeken in en een beetje water. Zet het op een beschermende plek voor katten en roofvogels.

De vogel is gestresst en moet bijkomen. Dit moet goed komen binnen een uur of twee uur. Zo niet dan moet u stappen ondernemen. Dierenbescherming bla bla bla..

Nee hoor DAT NIET..

Ik grijp alles heel snel bij elkaar en ga naar het gras en pak behoedzaam met twee handen het kneusje op. Een vleugeltjes ligt gespreid.. Laat het heel voorzichtig naar zijn zijkant glijden.. Hij piepte niet.. Maar ik voelde wel dat hij veel liever wilde wegvliegen. Tuurlijk dat snapte ik, maar dat ging dus niet.

Ik zet de jonge groenling in de kartonnen doos waar aan de zijkanten standaard gaten inzitten, super, want zo kan ik hem van binnenuit in de gaten kon houden. Ach dat kleine koppie zo zielig.

Ik zet een kopje thee voor de schrik en ga voor het raam afwachtend naar de doos zitten kijken en het gat in de zijkant waardoor heen de vogel mij heel schattig zit aan te kijken.