#38 ROME Stedentrip

Nederland is echt een fietsland. Wat hebben wij hier een prachtige fietspaden door heel Nederland.

En dan hebben we ook nog hele mooie fietsknooppunten. Weten jullie wat dat is? Overal in Nederland zie je de fietsknooppunten bordjes. Er zijn in totaal 48 fietsroutenetwerken die naadloos op elkaar aansluiten. Ideaal voor het fietsen en plannen van een leuk dagtochtje. Je bepaalt zelf de route en stippelt het uit van knooppunt naar knooppunt. En ieder knooppunt heeft een nummer. Verdwalen kan je niet.

https://knooppuntkaart.nl

Maar.. doordat de routes zo mooi zijn, blijf je gaan en heb je binnen no-time zadelpijn.. Tenminste ik wel.. Hahaha..

Nee er is geen land wat ik kan bedenken wat zo fantastisch is uitgerust, voor ons als fietsers.

En dat doet mij weer denken aan een andere stedentrip die we gemaakt hebben naar Rome.

We hadden een paar jaar verkering en zouden samen drie weken naar Italië gaan. De auto afgeladen met de duvel en zijn oewe moer... Met andere woorden, ik liet niets aan het toeval over. Wij waren op zoek naar een mooie caming, liefst aan de kust.

Het was een hele warme dag en we reden met onze ramen open bepakt en bezakt, muziekje aan, ik had mijn blote voeten tegen het voorraam. Niemand kon ons wat maken.. Verliefd... En de wereld was van ons... Wel moe van de rit, maar wauw.. We did it together.. We waren gewoon samen in Italië. En... Bella ciao.. Bella ciao.. Bella ciao ciao ciao en Arrivederci.. duurde nog heeeel lang. We hadden heerlijk drie weken samen.

Zo reden we dus rustig langs de boulevard. Het was druk en natuurlijk in de file... Alles ging naar het strand Wel leuk, want er was veel te zien. Het rook ook naar Italië.

Totdat we ineens werden gewenkt door een oud Italiaans mannetje. Wat is dat toch... Dat gebeurd ons zo vaak... Haha..

Hij komt aan mijn open raam kant staan. Een diep gebruind rimpelig vissers gezicht, met een paar gouden tanden kijkt me aan. Ik draai de radio zacht en hij zegt, al kijkend achterin, naar onze overvolle bepakte achterbank.. Take care... ... Don't Leave The Car... met een waarschuwende vinger. Hmm.. ?? Okjjjjj...

We vonden het een beetje eng en begrepen niet echt waarom hij dat tegen ons zei. Toen we verder reden zagen we langs de hele strandkust.. Een hoog hekwerk staan.. Kilometers lang.... En weet je wat daar aan hing?... Fietsen.... honderden fietsen... kilometers lang, aan het hek hoog opgebonden met iedere fiets zijn eigen slot. Rood, groen, cijfer, ketting etc. etc. Het leek wel een kunstwerk.