#5 Boerenlandleven

Ohh.. Wat ben ik toch blij dat ik geen man ben die handig is met klussen.

Als ik nu naar de gesloopte en gestripte badkamer loop en zie wat er allemaal achter de weggehaalde wanden en plafond platen tevoorschijn komt?

Nee dat wil je niet weten. Allemaal leidingen koud water, warm water, cv pijpen.. veel elektra en contactdozen isolatiemateriaal. 😲 Kortom voor een vrouw echt vreselijk.. zelfs de geribbelde afvoer van de afzuigkap loopt daar over het plafond. Diep respect voor al deze kundigheid.

Maar wat wil nou het geval, de douchecabine is ongeveer 7 cm hoger dan het plafond in de badkamer.

We wisten dit van tevoren.

Weet je zeker dat het lukt Niek? vraag ik? 😳 Het steekt er straks toch niet boven uit hè dat we op het dak zo’n rare pukkel hebben omdat daar de douchecabine toevallig staat.

Ja natuurlijk lukt dat…. anders ga ik toch zo’n cabine niet kopen. 😅

Ik zeg.. Maar natuurlijk 😉

Hij ziet er helemaal niet tegenop en je ziet hem genieten na ieder uurtje dat hij daar werkt en terugkomt en mij komt halen om vol trots te laten zien hoe en wat. Ik sta natuurlijk de boel op de hemelen en zeg hoe geweldig het eruit ziet maar bij sommige dingen.. Nee dan Snap ik er echt helemaal geen snars van en sta toch maar braaf ja en nee te knikken want hij heeft tenslotte gigantisch zijn best gedaan.

Ja bijna alle vrije uurtjes zijn we te vinden in het huisje. Voorheen gingen we nog wel eens lopen na het avondeten 🚶‍♀️🚶‍♂️ Heerlijk langs de weilanden langs de paarden, de boeren die aan het maaien zijn, de grote landerijen met alles wat daar groeit en bloeit… Prei bloemkool en broccoli en nog veel meer gezond biologisch spul… De aspergetijd is net voorbij, zo prachtig op de kleine heuveltjes, en nu zie je weer overal grote mooie pompoenen liggen. Ik vind het echt een wonder die prachtige grote oranje pompoenen tussen dat gras. Bij sommige boeren staat er dan een tafeltje bij de oprit met daarop diverse soorten en kleuren pompoenen. Zo leuk.. 🍂 Je ziet er dan een kind beschreven briefje bij liggen van wat ze kosten. En wat ook zo gezellig is, bij deze wandelingen…hier begroeten we elkaar. En dan niet als een boer die kiespijn heeft Nee maar een echte welgemeende lach en een vriendelijke groet. 😊 We hebben elkaar nog nooit gezien.. Kennen elkaar niet.. maar we zeggen tegen iedereen Goedenavond, alsof we ouwe jongens krentenbrood zijn.

En dan heb ik het ook nog niet gehad over de prachtige wolken en de ondergaande zon. 🌞 De achtertuin grenst namelijk aan een groot weiland met aan het einde schitterende bomen en de horizon is dan gewoon helemaal vrij. Dat zijn dus altijd wolken partijen met prachtige kleuren en als het onweert steken de flitsen mooi af tegen die grote onheilspellende don ker wolken. Jullie